Over mij

In het midden van mijn winter leerde ik uiteindelijk dat in mij een onoverwinnelijke zomer leeft -

Albert Camus

IJS is afgeleid van mijn naam: Wilma van IJsseldijk. Voor mij heeft IJS te maken met water en ik ben een watermens: ik zwem dagelijks in het open water en in de winter schaats ik graag op het ijs.


Symbolisch betekent water voor mij 'bewegen en stromen': ik vind het belangrijk om als mens in beweging te blijven en de energie te laten stromen. IJs, het bevroren en stilstaand water in de winter, biedt ruimte om stil te staan en te bezinnen: doe ik nog de goede dingen, kom ik nog vooruit of sta ik stil (bevroren toestand), ben ik in contact met mijn eigen vuur in de onderstroom wat het ijs doet smelten en de beweging weer op gang brengt? Ik denk dat het belangrijk is om in de waan van de dag regelmatig die bezinning op te zoeken om in contact te blijven, of weer te komen, met 'die onoverwinnelijke zomer'.


Kenmerkend voor mij is dat ik al van jongs af aan voor en met mensen heb gewerkt en dat blijft mij inspireren: wat hebben mensen nodig om het beste uit zichzelf te halen, zich verder te ontwikkelen en hoe kan ik daar een bijdrage aan leveren. Ik geloof in persoonlijke groei en ontwikkeling voor ieder mens, waarbij ik aansluit bij de persoonlijke behoefte. In mijn loopbaan heb ik uitvoerende en leidinggevende functies gehad in de zorg de kinderopvang en het onderwijs, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan met mensen van diverse komaf en in verschillende fases van hun leven. 


Voor mijn eigen ontwikkeling heb ik bij Phoenix Opleidingen diverse coach opleidingen gevolgd op het gebied van

  • Professionele communicatie
  • Systemisch werken
  • NLP (NeuroLingu├»stisch Programmeren)
  • TA (Transactionele Analyse)
  • PBO (Persoonlijke Begeleiding Organisaties)
  • Rots & Water: psychofysieke training


De vaardigheden die ik mij eigen heb gemaakt in werk en opleiding zet ik dagelijks in bij mijn werkzaamheden als coach, trainer en docent.